whisky marineret laks med kålsaute.

Posted · Add Comment

FullSizeRender(1)

til 4 personer.

det skal du bruge:

4 store lakse fileter.

4 stk. fuldkorns brød.

Marinaden:

2 spsk. flydende honning.

1/2 dl. æblecidereddike

1/2 dl. whisky

2 tsk. timian.

1 tsk. revet ØKO citronskal.

1 spsk. olie.

salt og peber

SAUTERET Rosenkål med cherrytomater.

200 gram rosenkål.

100 gram cherrytomater.

1 spsk. kapers.

aet par stilke persille.

1 fed. hvidløg.

3 spsk. oliven olie.

2 spsk. vand,

salt og peber,

Sådan gør du:

1: bland marinaden i en frysepose. (fjern evt. skind fra laksen) og læg laksen i posen. mariner i et par timer på køl-

2: varm ovnen op til 225 grader. tag laksefilterne op af marinaden, læg dem i et olie indsmurt ovnfast fad. bag laksen i 15 min.

3: skær cherrytomaterne over, snit enderne af rosenkålen, og fjern de yderste grove blade. skær resten af kålen i tynde skiver. hak hvidløget, varm olien op i en stor pande, evt, en saute pande. svits hvidløget, hæld tomater og kål på panden.  og sauter, under omrøring i ca. 2 minutter. tilsæt kapers, persille og vand. lad de simre i nogle minutter. server til sidst med fuldkornsbrød.

 

Opskrift fra “Marathon kogebogen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *