Sundere pizzasnegle med grønsagsauce

Posted · Add Comment

Antal: ca. 20 stk

Tilberedningstid: 2 timer

 

Lækre grove pizzasnegle med en skøn hjemmelavet grønsagssauce, der gør det meget nemmere at spise flere grønsager. Lad dig ikke skræmme af grønsagssaucen, det smager fantastisk. Pizzasneglene er perfekte som et mellemmåltid eller i madpakken. De kan opbevares i en frysepose køleskabet i op til 3 dage. Varm dem kort i mikroovnen, så bliver de dejligt bløde igen.

 

Ingredienser

Dej

3 ¼ dl lunken vand

25 g gær

1 tsk salt 1

1 tsk sukker

200 g grahamsmel

  1. 300 g hvedemel

 

Fyld

1 lille rødløg

100 g broccoli

150 g rodfrugt (renset vægt), f.eks. gulerod eller persillerod

1 spsk olie

1 stor ds tomatpure

10 cherrytomater

1 tsk balsamico, kan udelades

1 tsk sukker

½ tsk timian, tørret

en håndfuld frisk basilikum

salt

peber

 

150 g revet ost

150 g skinkestrimler

2 tsk oregano, tørret

 

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, sukker og fuldkornsmel og herefter hvedemelet lidt ad gangen.
  2. Ælt dejen til den er glat og smidig – tilsæt evt. mere hvedemel og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time
  3. Pil skallen af løget og skær det i mindre stykker. Skær broccolien ud i små buketter. Skær rodfrugterne ud i mindre stykker. Kør løg, broccoli og rodfrugter i en minihakker, til en fin konsistens. Alternativt kan det hele fint hakkes med en kniv.
  4. Kom olien på en varm pande og tilsæt løg-, broccoli-, og rodfrugtmassen. Steg på middelvarme i 10 minutter.
  5. Skær tomaterne ud i mindre stykker og kom det på panden sammen med tomatpure, balsamico, sukker, timian og basilikum. Steg videre i 5 minutter og smag til med salt og peber.
  6. Del dejen i 2. Rul dem ud i rektangler af ca. 15 cm x 30 cm.
  7. Fordel grønsagssaucen over pizzabundene. Kom skinke, ost og oregano over og rul dem sammen til roulader.
  8. Skær dem i 3 cm tykke skiver. Læg pizzasneglene på bagepapir og giv dem et tryk med håndfladen. Bag pizzaerne ca. 15-20 minutter, ved 225 grader i midten af ovnen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *