Rissalat & spicy kyllingefrikadeller

Posted · Add Comment

Antal personer: 2

Tilberedningstid: 45 minutter

 

Frikadeller af kylling kan godt blive lidt kedelige, hvis ikke man krydrer farsen godt. Derfor har jeg tilsat fetaost og chilisauce, for at give frikadellerne en mere salt og krydret smag. Fetaost kan erstattes af 100 gram soltørret tomater skåret i mindre stykker. Der er rigeligt med frikadeller i denne opskrift, så gem de overskydende til madpakken dagen efter.

 

Ingredienser

Kyllingedunser

1 pakke hakket kylling

1 æg

1-2 spsk mel

3 forårsløg

2 håndfulde spinat

100 g fetaost

2 tsk stærk chilisauce, kan udelades

1 tsk salt

peber

 

Rissalat

1 dl fuldkornsris (brune ris)

2 håndfulde spinat

1 lille dåse majs

8 cherrytomater

1 peberfrugt

2 forårsløg

1 lille potte persille

salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  2. Sæt risene til at koge efter anvisning på pakken med en lidt salt.
  3. Kom bagepapir på en bageplade.
  4. Kom hakket kyllingekød i en stor skål sammen med æg og mel.
  5. Skær forårsløgene i tynde skiver. Skyl spinaten og hak det groft. Smuldr fetaosten.
  6. Kom forårsløg, spinat, fetaost, chilisauce, salt og peber ned til kyllingen. Bland det godt sammen.
  7. Form cirka 8 frikadeller og læg dem på bagepladen. Tryk dem evt. lidt flade med bagsiden af en spiseske og sæt dem i ovnen i 20 minutter.
  8. Imens risene koger og frikadellerne er i ovnen drænes majsene for væske, tomaterne skæres i kvarte, peberfrugten i små tern, forårsløgene i tynde skiver, skyl og hak spinaten groft.
  9. Kom alle grøntsagerne i en stor skål.
  10. Når risene er kølet lidt ned, kommes de op til grønsagsblandingen. Smag til med persille, salt og peber.

 

Tip

Synes du rissalaten er for tør, kan du vende lidt italiensk dressing i, eller selv blande en vinaigrette af olie, sennep, æblecidereddike og honning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *