Rispapir ruller med and

Posted · Add Comment

IMG_1445

til 12 stk.

Det skal du bruge:

  • risnudler 50 g.
  • salt
  • andebryst 1 stk.
  • saltede peanuts 75g.
  • gulerod 1 stk. fint revet.
  • rødkål 100g. fintstrimlet
  • hoisin-sauce 2 spsk.
  • mynte 12 store friske blade.
  • rispapir 12 stk.
  • spinat 1 håndfuld hele friske blade.

Til dipping sauce

  • 2 spsk. rørsukker
  • hvidløg 1 fed presset.
  • limesaft fra en halv.
  • hvidvinseddike 2 spsk.
  • fish sauce 1 spsk.
  • vand 2 spsk.
  • rød chili 1 stk.

Sådan gør du:

  1. Puds andebrystet ad. dvs. fjern senerm hind og evt. fjer. skær skindet af, og steg ande brystet på en pande, med salt peber og olie.
  2. læg nudlerne i kogende vand i 4 minutter med lidt salt. derefter si’er du vandet fra.
  3. riv guleroden, snit rødkålen fint. hak peanut og mynte. skær andebrystet ud i fine stimler når det er gennemsteget og bland det godt sammen og tilsæt hoisin-sauce.
  4. blødgør rispair i et par. sekunder i varmt vand. læg det på en tallerken en ad gangen. placer spinat blade og lidt fuld i midten af rispapiret. rul så rispapiret så stramt du kan, uden af ødelægge det.

Dipping Sauce: hak chilien fint og bland med de andre ingredienser. lad den trække i 20-30 min. 

 

Inspiration til opskrift fra: Marathon kogebogen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *