Peters kamp mod Hawaii

Posted · Add Comment

Der er et mål! Ironman World Championship Kona Hawaii 2018.

Peter startede sit forløb ved mig i Januar 2017. Målsætningen var klar. Han vil kvalificere sig til verdens mesterskabet i Ironman. For at gøre dette skal man som minimum blive nr.2 i sin aldersgruppe i en anden Ironman konkurrence. Peter vidste han ville gå efter at vinde hans aldersgruppe ved Ironman Florida 2017. Så nu skulle arbejdet påbegyndes.

 

Peter har samlet et stærkt team til at støtte ham på denne rejse. Med på denne rejse er Peters kone som er med til alle vores kostvejledninger for at få indblik i sports ernæringsverden, så hun kan hjælpe til i hverdagen, så Peter får den rigtige mængde energi på de rigtige tidspunkter. Derudover er jeg kommet med på holdet som kostvejleder. Til sidst er der tilknyttet en tidligere professionel triatlet som træner. Så holdet er sat!

I første omgang, har Peter og jeg lagt en kostplan som skal få ham yderligere ned i fedt%. Selvom han i forvejen har en fedt% på 8. Vi har valgt at gøre dette for at ramme hans konkurrencevægt tidligst muligt, samtidig med at det lille vægttab som automatisk høre med at gå ned i fedt% vil give ham et par procenter mere på løbet som er et fokuspunkt i træning.

Når vi rammer konkurrence vægten, er step 2 i vores plan, at sørge for at få lagt den rette kostplan som passer ind i en hverdag med familie, træning og arbejde. Der samtidig gør at han holder vægten. Når man træner så meget som Peter, er det vigtigt at få den rigtige kost, for at optimere træningen og mindske skadesrisikoen. Der skal rigtig store mængder mad til med den træningsmængde. Så det skal planlægges nøjes.

Sidste step er at få lagt den rigtige konkurrence plan. Under en ironman er man sikker på at opbruge det meste af det kulhydrat som er tilgængelig i musklerne. Man bliver derfor nød til at indtage den rigtige mængde kulhydrat for at undgå udmattelse. Derudover skal der være styr på væske indtaget og salt indtaget. Da Peter skal konkurrere under varme forhold, er det vigtig at dette er testet af og arbejdet med i mindre konkurrencer, så intet er overlagt til tilfældighederne i Florida.

Jeg glæder mig rigtig meget til at være en del af denne rejse og er sikker på at Peter kan indfri sin målsætning og at komme til Hawaii!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *