Lækre rodfrugt-chips uden olie

Posted · Add Comment

Antal personer: 2

Tilberedningstid: 40-80 minutter

 

Jeg har svært ved at få armene ned over disse hjemmelavede, mega lækre og sunde rodfrugtchips, lavet uden olie. Rema1000 forhandler økologiske rodfrugter i løsvægt, så du kun behøver købe dem du skal bruge, og derved undgår madspild. Brug de rodfrugter du ønsker eller byt nogle af dem ud med sød kartoffel. Jo tyndere du snitter rodfrugterne, jo mere sprøde bliver de. Hvis de bliver for tykke kan de blive lidt seje eller hårde i det, men de smager stadig helt fantastisk. Jeg har endnu ikke haft gode erfaringer med gulerodschips lavet på denne måde, men de er til gengæld rigtig gode fritteret kort i lidt olie på panden!

 

Ingredienser

1 pastinak, mellemstor

1 persillerod, mellemstor

1 rødbede, stor

1 kartoffel, stor

salt, gerne urtesalt

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 120 grader varmluft
  2. Skræl eller vask rodfrugterne grundigt og skær enderne af
  3. Snit dem helt tyndt på et mandolinjern. Alternativt kan en skarp kniv bruges, det er dog vigtigt de er jævne
  4. Placer dem helt tæt uden at de overlapper hinanden, på bageplader med bagepapir eller bageriste uden bagepapir. De fylder omkring 2-3 bageplader/bageriste og man kan sagtens sætte 2 plader/riste i ovnen samtidig
  5. Drys med salt og sæt dem i ovnen. Luk dampen ud engang imellem
  6. De skal have mellem 30 og 60 minutter alt efter hvor tynde de er. Se til dem undervejs så de ikke bliver brændte
  7. Lad dem køle lidt af inden de spises

 

Tip

Grunden til at du skal vælge pastinak og persillerod i mellemstørrelse er, at de har mere smag end de helt store.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *