Krebsehale guacamole med sprøde tortillachips

Posted · Add Comment

Antal personer: 2

Tilberedningstid: 20 minutter

Denne skønne krebsehale guacamole med sprøde “chips” lavet af fuldkornstortilla, kan både bruges til forret og hovedret. Her er den lavet som hovedret, men ønsker man at bruge den til forret, så er der til 4-6 personer i denne opskrift. Krebsehalerne kan skiftes ud med rejer og har du en yndlingsguacamole du altid laver, så brug den i stedet for. Det er jo en smagssag hvordan man bedst kan lide sin guacamole. Den friske koriander sætter prikken over i’et og giver retten helhed, men kan sagtens undværes hvis du er en af dem der bare hader koriander.

 

Ingredienser

2 modne avokadoer

1 lime

1 lille rødløg

5 cherrytomater eller 1 stor

1 bæger krebsehaler

salt

peber

2 stk. fuldkornstortilla

frisk koriander

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Kom avokadokødet op i en dyb tallerken. Mos det godt sammen med en gaffel og dryp lidt limesaft over.
  3. Skær rødløget og tomaterne i små tern og kom det op til avokadomosen.
  4. Skyl og rens krebsehalerne og tilsæt det avokadomosen.
  5. Smag til med salt, peber og limesaft.
  6. Skær tortillaerne ud i trekanter (samme måde som en pizza er skåret) og kom dem på en bagerist.
  7. Bag dem i ovnen til de er gyldne og sprøde.
  8. Server krebsehaleguacamolen med frisk koriander og sprøde tortilla ”chips”.

 

Tip

Når du skal finde en moden avokado, så fjern ”stilken” i toppen. Hvis den nemt ryger af og er grøn indenunder, så er avokadoen god. Hvis den derimod er hvid eller brun, så er den højst sandsynligt umoden eller overmoden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *