Ironman 70.3 Mallorca tilbageblik

Posted · Add Comment

kl. 4:55 Lørdag morgen ringer vækkeuret! Det er idag, jeg skal løbe en halv ironman på Mallorca. Sidste år løb jeg hernede i 30 grader. men her til morgen pisser det ned. Stævnet kunne lige så godt have været i Danmark. Men jeg står op og går på toilettet inden jeg laver min race morgenmad. Morgenmaden består af en recovery shake, blendet med peanutbutter og banan. Jeg er ikke så meget til fast føde på stævne dagen, da jeg altid bliver meget nervøs.

Jeg går i bad, tager mit tri tøj på. Blander mine energi produkter som jeg skal have med på cyklen, samtidig med jeg hører musik og gør mig mentalt klar. Lige så stille begiver jeg mig ud i regnen ned mod skifteszonen.

I skiftezonen gør jeg de sidste ting klar, inden jeg finder ud af at min watt måler ikke virker! shiiit! den race plan jeg har lavet med min træner, havde vi lavet ud fra nogle watt zoner. Heldigvis har jeg en plan B som er at kører efter puls i stedet. ,

Jeg går ned mod stranden og møder mine forældre, som er mødt op for at sende mig godt afsted i vandet.

inden starten fryser alle, både atleter og heppere.

Svømningen: Jeg havde planlangt med min træner jeg skulle starte i hurtigste svømmegruppe, finde nogle svømmere som var lidt bedre end mig selv og ligge på fødder af dem, for at spare nogle kræfter. Målet er at svømme under 30 minutter. Jeg kommer godt afsted i vandet selvom uvejret gjorde der var lidt uro i vandet. Efter 500 meter vil jeg tro får jeg en brand ind på næsen, det gør ondt, men jeg svømmer videre, lidt længere fremme ser jeg en anden brandmand, jeg får lige præcis bevæget mig uden om, men får tilgengæld ramt den med fødderne. Nu brænder det bogstavligttalt fra top til tå. Det tager lidt fokus, men jeg svømmer videre så godt jeg nu kan. Da jeg kan bunde inde ved stranden og kigger på mit ur siger tiden nogle af 33 minutter, og før jeg er forbi den officelle tidstagning, er tiden oppe på 34 minutter. øv øv, dårlig start. Efter racet kunne jeg se at svømmetider generelt ikke havde været så hurtige. Der er jo samme vilkår for alle så ingen undskylninger.

Ud på cyklen og afsted i god fart, på de glatte veje uden wattmåler. Jeg kommer fornuftigt hen til bjerget og tror jeg har kørt derhen med 36 km/t i snit og føler mig frisk, Efterfølgende siger den officelle tid kun 34,7 km/t og det er den der tæller! men op af bjerget i en tyk tåge som tager til i takt med jeg kommer højere op. Ned igen i en fornuftig fart, selvom der blev holdt lidt igen på de glatte veje. Jeg kommer ind fra cykelturen 15 min efter det jeg havde planlagt, selvom jeg følte jeg havde kørt godt til. Pis pis pis. Jeg indser nu at jeg ikke kan nå den målsætninger jeg har for dagen.

I skiftezonen får jeg tisset af, det var nødvendigt, men tid jeg ikke havde! Jeg kommer ud på løbe ruten og benene føles okay, men så begynder der at ske noget i mine skinneben og jeg bliver hidsig! efter er par kilometer møder jeg min familie som hepper og råber. I forbi farten, sætter jeg desværre ikke pris på de positive tilråb, men får vrisset at det er en lorte dag. Jeg kæmper stadig med at finde motivationen. Jeg får så set på mit ur, og indser jeg kan slå min personlige rekord på den halve ironman distance, som er sat i Danmark på en lettere rute. hvis jeg løber fornuftigt, så kan det gøres. Motivationen er tilbage og spænding i skinnebenene har løsnet sig. Jeg finder rytmen i løbet og forsætter. Kæmper det bedste jeg har lært. Siger til mig selv at selvom det ikke er den perfekte dag, så havde jeg jo alligevel forventet at det ville blive hårdt. Jeg har hele tiden vidst at der skulle kæmpes idag, så det må jeg gøre! Jeg løber mine 21,1 km. på 1:35:00.

Jeg slutter stævnet i tiden 5:09:49. 6 minutter efter min bedste tid på en halv ironman. Jeg gennemfører 19 minutter hurtigere end sidste år til samme stævne og jeg satte min bedste løbetid på en halv ironman.

Jeg slutter stævnet på 22 plads i min AG. 12 pladser efter mit mål for stævnet. men dog blandet de 8% bedste for hele stævnet.

Det var en lang dag, nu skal der ses indad og så arbejdes hen med September hvor jeg vender tilbage til Mallorca, hvor ruten bare vil være dobbelt så lang!

Tusind tak, til alle som har skrevet og ringet på facebook og på mobilen, og til alle de danskere som heppede ude på ruten!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *