Broccoli suppe

Posted · Add Comment

Antal personer: 2

Tilberedningstid: 30 min

 

Jeg har altid haft det lidt svært med broccoli og jeg har aldrig overvejet at bruge det som hovedingrediens i en suppe. Broccolisuppen er fyldig og perfekt til de kolde vinteraftener. Vil du gerne spare på kalorierne, så undlad olien til mandlerne og tørrist dem i stedet for.

 

Ingredienser

2 løg

1-2 fed hvidløg

1 spsk olie

1 lille broccoli, ca. 250 g renset vægt

6 dl grøntsagsbouillon, evt. mere

1 dl fløde

en knivspids chilipulver

1 spsk æblecidereddike, kan udelades

salt

peber

 

Olieristede saltmandler

1 stor håndfuld mandler

2 spsk olie

flagesalt

 

evt. groft brød

 

Fremgangsmåde

  1. Skær løg og hvidløg i små tern. Varm olien op i en mellemstor gryde og steg løg og hvidløg klare ved svag-middel varme, de må ikke tage farve.
  2. Skær broccolihovedet ud i små buketter og kom dem i en skål.
  3. Skær det yderste hårde lag af broccolistokken og skær det i små stykker af 1×1 cm. Kom de små tern op i gryden til løgene og steg videre et par minutter.
  4. Tilsæt bouillon, fløde og chilipulver og kog det sammen i 15 minutter.
  5. Imens laves de olieristede mandler. Kom olien på en lille varm pande og tilsæt mandlerne. Drys med salt. Rist dem til de er gyldne og rør i dem undervejs. Når de er færdige, kommes de over på et stykke køkkenrulle.
  6. Blend suppen godt med en stavblender og tilsæt æblecidereddike og evt. mere bouillonvand, hvis den er for tyk. Smag til med salt og peber.
  7. Hak mandlerne groft.
  8. Server suppen med et drys ristede mandler og dryp med olivenolie.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *