Brasiliansk fiskesuppe

Posted · Add Comment

til 4 personer.

 

det skal du bruge: 

 

filet af 800 gram. torsk. sejfisk eller sværd fisk.

3 fede hvidløg.

2 spsk. oliven olie

4 stk forårsløg

4 spsk. lime saft.

1/2 rød peber uden kerner i strimler

1/2 gul peberfrugt uden kerner i strimler.

4 stk. tomater skåret i både.

1 spsk. søde paprika.

1 knsp. chiliflager.

1 dåse kokosmælk.

2 spsk. koriander.

salt og peber.

1 lime skåret i både.

4 skriver groft brød.

 

Sådan gør du:

1: skær fisken ud i store stykker. læg fiske stykkerne i en skål. tilsæt presset hvidløg og limesaft, så stykkerne er dækkede.  krydr med salt og peber. dæk til. og sæt sæt det i køleskabet mens du tilbedrer resten, af sukken

år2:varm 2 spsk olie op i en stor tykbundet gryde. skær forårsløgene i tynde skiver og del dem i hvide og grønne stykker. til sæt de hvide og svits dem til de er klare.

3: tilsæt peberfrugt, paprika og chiliflager. krydr med 1 tsk. salt og masser af sort peber. lad peberfrugterne simre uden låg i 5 minutter og tilsæt koriander.

4: tag halvdelen af grøntsager op af gryden og læg dem på en tallerken. fordel resten af grøntsagerne i gryden. læg fiske stykkerne over grøntsagerne i et lag. læg derefter de sidste grøntsager ovenpå fiske stykkerne.

5: hæld kokosmælken oven og læg låg på gryden og bring den i kog og lad gryden simre ved en svag varme i 15 minutter. krydr med paprika, chiliflager og et godt drys alt igen. put med koriander, lime både og server med det grove brød.

 

(Inspiration og omskrift fra Marathon kogebogen)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *